15-07-2018 Concert bij Het Everlo

Op zondag 15 juli concert en huldiging jubilarissen

Slagwerk

ROSSUM – Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om 14.30 uur de 1ste klanken van het orkest met het nummer ‘Killing me softly’. Het orkest liet, onder leiding van Kimmy Reef, een 9-tal sfeervolle nummers horen.

Na het 1ste blok was het woord aan drie AMV-leerlingen. Nadat zij hun muzikale kunsten hebben laten horen, kregen Maud Bosma en Vera Scholten uit handen van voorzitter Eric Beijerink het AMV-diploma blokfluit. Bij de slagwerkgroep mocht Ard Scholten zijn officiële papiertje in ontvangst nemen. Daarna waren er nog twee jeugdmuzikanten die dit jaar een diploma hebben gehaald. Namens het orkest had Anniek Meinders het B-diploma op trompet gehaald en Sep Horsthuis mocht zijn B-diploma slagwerk ophalen. Na het ‘lang zal ze leven’ en een lekkere zak snoep, werd het concert voortgezet.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep. Deze jeugdige groep, onder leiding van Gerrit Kelder, liet horen dat de jeugd de toekomst heeft. Met swingende nummers als ‘Afro latino-mix’ en ‘Bongmania’ werden zelfs de ooievaars van ’t Everloo getrakteerd op zomerse klanken. Het orkest voerde vervolgens de zomersfeer nog meer op, door onder meer ‘That man’ en ‘Movie spectaculair’ te spelen.

Halverwege het concert werd plaats gemaakt om een viertal jubilarissen in het zonnetje te zetten. De jubilarissen:
• Martin Borggreve (25 jaar): Jarenlang baritonspeler. Speelt ook in de kapel en is sinds twee jaar bestuurslid. Stille kracht voor en achter de schermen, met name wat de concert muziek betreft.
• Ron Oude Maatman (25 jaar): Trombonespeler. Voornaamste kracht achter en als leider van de kapel Melomanie (de hofkapel van de carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver). Ook hij is de laatste jaren binnen het bestuur als secretaris en organisator van de diverse acties een zeer belangrijke kracht voor de muziekvereniging.
• Pedro Eidhof (40 jaar): Begon binnen de slagwerkgroep, maar halverwege zijn loopbaan stapte hij als drummer over naar de fanfare. In de jaren 90 en zero was hij ook actief als secretaris in het bestuur.
• Gerard Golbach (50 jaar): Binnen de slagwerkgroep vooral bekend als basedrummer (grote trom). Ook enkele jaren actief geweest in het bestuur, maar de laatste jaren ondersteunt hij vooral de fanfare op straat met zijn basedrum.

Na het opspelden van de insignes en overhandigen van de bijbehorende oorkondes en bloemen werden de jubilarissen en partners nog getrakteerd op het ‘lang zal ze leven’.

De hele middag kwamen mensen, vooral fietsend, genieten van de mooie omgeving bij ’t Everloo en het merendeel stopte en ging zitten om te luisteren naar de muziekvereniging. Het concert werd afgesloten na een dankwoord aan het publiek en het nummer ‘Candyman’ van de fanfare. Daarmee luidde de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum de zomer in.

Meer foto’s van het concert op deze pagina.

Diploma's

Jubilarissen