100 jaar St Henricus

Wij zijn jarig!

Logo Henricus 1000In 2020 bestaat muziekvereniging St. Henricus 100 jaar. Dat vieren wij met activiteiten gedurende het hele jaar. En het belangrijkste: heel Rossum en omgeving viert mee!

Onze feestelijk activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Hierbij een overzicht van onze voorlopige planning voor het jubileumjaar.

Zien we jou in 2020?

 

Agenda jubileumjaar 2020

03 januari 2020: Nieuwjaarsconcert

Een jaar lang viert de muziekvereniging feest! We starten het jubileumjaar met een nieuwjaarsconcert waar oude en hedendaagse muziek zal klinken. Basis zijn de favoriete nummers van onze orkestleden door de jaren heen. Het wordt een avond vol afwisselende muziek waar ook onze nieuwe eigentijdse uniformen en de nieuwe uniformen van kapel Melomanie zullen worden gepresenteerd.

Iedereen is van harte welkom in de Cocer. Het concert begint om 19:30 uur.

Op de volgende pagina  een overzicht van het concert.

23 februari 2020: Twentse Carnavalsoptocht Oldenzaal

Op zondag 23 februari nemen wij traditiegetrouw deel aan de grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Dit jaar zullen wij daar extra aandacht besteden aan onze verjaardag door met 100 (oud-) leden mee te lopen. Voor gegadigden die dit spektakel niet willen missen en zich willen opgeven om mee te lopen, dat kan door een e-mail te sturen naar info@henricus.nl.

Kijk hier voor de foto’s en filmpje deelname aan de optocht in Rossum.

28 maart 2020: Kerkdienst H. Plechelmus Rossum (helaas gaat deze activiteit niet door)

Traditiegetrouw vieren we elk bijzonder jubileumjaar ook in de kerk. De viering ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum zal op zaterdag 28 maart plaatsvinden in de H. Plechelmuskerk in Rossum. Het wordt een muzikale viering, waarin wij uiteraard zelf een grote bijdrage leveren.

Iedereen is van harte welkom. We beginnen om 19:00 uur.

29 maart 2020: Receptie (de receptie gaat ook niet door)

Bij een 100-jarig jubileum mag een receptie natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 29 maart zijn genodigden en belangstellenden uit Rossum, Volthe en Lemselo van harte welkom om de jarige te feliciteren. Fanfare Juliana uit Rossum Gld. zal voor muzikale invulling zorgen. Tijdens deze receptie zal op ludieke wijze het jubileumboek van de St. Henricus fanfare worden aangeboden. We maken er een gezellig feestje van! De receptie is bij Partycentrum Hutten en begint om 15:00 uur.

In Juni 2020: Jeugdmuziekdag (wordt nog bekeken)

Vanwege ons 100-jarig jubileum zal muziekvereniging St. Henricus dit jaar de jeugdmuziekdag organiseren. De jeugdmuziekdag is in het leven geroepen om jeugdleden in de gemeente Dinkelland het gevoel te geven hoe het is om te spelen in een groot orkest. In de ochtend worden een aantal muziek stukken ingestudeerd, waarna in de middag een gezamenlijk optreden volgt. Naast veel gezelligheid levert het ook een leuke orkestervaring voor de jeugd op. De jonge leerlingen zullen het beste van hun kunnen laten zien en horen!

Iedereen is van harte welkom bij het concert in de Cocer, het tijdstip wordt nader bekend gemaakt.

16 Oktober 2020: Showconcert Show me the Music (wordt doorgeschoven naar 2021)

Het muzikale hoogtepunt van ons jubileumjaar wordt het showconcert ‘Show me the Music!‘. Op vrijdag 16 oktober is de tent van ST-OER het toneel voor een avondvullend programma met vele muzikale optredens. Tijdens deze avond zal de fanfare in samenwerking met diverse zangers, zangeressen en dansers een complete show verzorgen. Mis dit unieke evenement niet en zorg dat je erbij bent!

Locatie: tent ST-OER, tijdstip wordt nader bekend gemaakt.

18 December: Kerstconcert (wordt nog bekeken)

Een passende afsluiting van het jubileumjaar mag natuurlijk niet ontbreken. Op vrijdag 18 december vindt dan ook ons sfeervolle Kerstconcert plaats waarin nogmaals teruggeblikt kan worden op ons 100-jarig jubileumjaar.

Iedereen is van harte welkom, locatie en tijdstip worden nader bekend gemaakt.